Dlaczego usuwacie osoby, które dość dawno nic nie napisały?! (I teraz znów jestem "świeżakiem" ) A może by tak coś zmienić Bo wychodzi na to, że obojętnie czy ktoś ma coś mądrego do powiedzenia, czy też nie, to i tak na siłę musi coś tam nabazgrać. (Tylko mnie nie zlinczujcie od razu )To tylko taka propozycja jest.
znaj naszą łaskę taki ruch miał na celu autousuwanie osób które nic nie piszę bo potem setki nieaktywnych użytkowników...a co masz jakiś lepszy pomysł ?
słuchaj wiem co czujesz bo i ja czytam sobie fora na których nic nie piszę bo w sumie nic do powiedzenia na dany temat nie mam...więc pogadam z drugim adminem (tym bardziej obcykanym ) i zrobimy taki nieco inny bajer o ile jest taka możliwość zachachmęcimy tak że usuwani będą użytkownicy z zbyt dużą ilością nieprzeczytanych tematów co myślicie ??
Ja osobiście wiem tylko o jednym 'masowym' usunięciu użytkowników z liczbą postów równą 0. Ja zawsze byłem przeciw takiemu działaniu, bo nieaktywni użytkownicy zabierają na serwerze raptem kilka kilobajtów i nie wpływa to w żadnym stopniu na jakość przeglądania lub ładowania forum. Dobrym przykładem jest tutaj Milli - kiedy się zarejestrowała wiedziałem, że ten nick tutaj gdzieś widziałem wcześniej W związku z tym, nie będziemy więcej usuwać żadnych użytkowników (wyjątkiem będą boty), a użyszkodników będziemy banować.
jeśli się mogę wtrącić to proponuje wyznaczenie "selektora" taka osoba by sprawdzała użytkowników i tych (zapożyczę od xebyte'a) użyszkodników wysyłała by PM'ki i maile z zapytaniem czy dana osoba ma zamiar brać udział w życiu forum i czekała na odpowiedź dajmy czas do miesiąca następnie BAN i informacja, że można sobie konto odblokować po mailu do admina Pozdrawiam
Raczej użytkowników nie będziemy usuwać. Mogę zaproponować kompromis i zaimplementować mechanizm, który by wysyłał maile przypominające o naszym forum osobom, które dawno go nie odwiedziły