Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

czy poznasz swojego szopusia???

Rozmowy na każdy temat

czy poznasz swojego szopusia???

Postprzez Milli » 5 mar 2010, o 20:28

tak się zastanawiałam czy każdy z nas, opiekunów szopików poznałby swojego? Mam fotki różnych szopersów i niby właściwie w większości wszystkie identyczne ( oczywiście chodzi mi o zwierzaki) to moją Nuśkę rozpoznałam bez problemu. Ale może mi dziś łatwiej bo mam na razie tylko jedną szopcię. Jak myślicie?? Czy ktoś się nad tym zastanawiał :?:
Milli
Moderator
Moderator

Re: czy poznasz swojego szopusia???

Postprzez Milli » 5 mar 2010, o 20:39

...a gdyby była wśród innych szopersiątek?... myślę że bym ją odróżniła, bo moja ma specyficzny układ pyszczka, na pierwszy rzut oka oczywiście normalny pyszczek szopa ale odróżnia się od wszystkich pyszczków waszych podopiecznych ;) no i oczywiście niepowtarzalny znak rozpoznawczy - ugryzione w półksiężyc lewe uszko, chyba przez samice bo miała to już jako parotygodniowy maluszek. Czy ktoś się nad tym zastanawiał... :D
Milli
Moderator
Moderator

Postprzez marcin3450 » 6 mar 2010, o 05:47

Nad tym sie nie trzeba zastanawiać :lol: to sprawa oczywista dla kazdego posiadacza szopa-jego wygląd.My np z żoną rozpoznajemy wszystkie nasze szopy zaś dla szwagra wszystkie są jednakowe poza Kalim-tego trudno pomylić z innymi bo jest cały czarny :lol:Wszystkie maja swoje charakterystyczne znaki szczególne-maske na pyszczku -jednolity pasek lub okulary,kształt głowy, rozstaw uszu,wielkość łapek,grubość kity,cienie na grzbiecie oj długo by tak wymieniać :D
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Postprzez Prudence i Digital » 6 mar 2010, o 09:47

no oczywiście :D każdy kto ma szopa doskonale widzi różnice między tymi zwierzakami, nie ma dwóch identycznych, my przekonalismy sie o tym w momencie kiedy poznaliśmy naszego zenka z diego, okazało sie że szopy są tak różne że nie ma najmniejszego problemu z odróżnieniem. Czasem nawet jak gdzies się bawią i gonią jak szalone , przewracają się po ziemi to zawsze widać który jest który a jak wlezą pod łóżko albo szafe i wystarczy że wystaje sam ogon albo noga to i tak wiadomo którego to :D
Prudence i Digital

Postprzez Milli » 6 mar 2010, o 17:54

tak właśnie myślałam, więc tylko mi czekać aż trafi pod nasz dach następne szopersiątko :lol:
Milli
Moderator
Moderator

Postprzez Milli » 28 paź 2010, o 09:20

Tak więc szopersiątko następne już do nas trafiło, różnice są ogromne ale nie tylko w gabarytach zwierząt ale zupełnie inne mają barwy. Nawet rozmieszczenie maski na pyszczkach jest nieco inne ;) No i Tonia trzeba przyznać otwarcie bije Nukę na długość ogona. Nuka od początku miała krótkawy ogon, nawet kiedyś chyba poruszałam ten temat. A propos ogona ktoś wie może czemu tak się dzieje. Dodam, że Nusia od początku przejawiała tendencję do lekkiej nadwagi. :lol:
Milli
Moderator
Moderator

Postprzez VeronA » 28 lis 2010, o 16:28

Teraz też nie miałabym problemu z poznaniem swojego szopa, bo jak mu się wszystko ładnie zagoi to pewnie zostanie mu jaśniejsza blizna na nosie ^^
VeronA
Początkujący
Początkujący

Powrót do Hyde Park