Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

Czy szopy lubią podróże ??

Masz wątpliwości co do kupna szopa?

Czy szopy lubią podróże ??

Postprzez marafa » 9 cze 2009, o 16:22

od dawna już chodzi za mną taki stworek :) tylko mam pewien dylemat:

bardzo mało czasu spędzam w domu w zasadzie tylko śpię, ale nie mam problemu z zabieraniem zwierzaka wszędzie ze sobą czy to na zajęcia na uczelnie gdzie mam ogromny luz jeśli o to chodzi byle nie paskudził czy to do pracy, ale zdarza mi sie jeździć dużo i daleko na długo w różnych warunkach np. 3 miesiące na campingu a potem grecja 1 miesiąc i potem polska itd. czy szopy bardzo przywiązują sie do miejsca czy np tak jak pies wszędzie dobrze byle ze swoim panem??
marafa

Re: Czy szopy lubią podróże ??

Postprzez marcin3450 » 9 cze 2009, o 20:39

szopy lubia podroze maciek kiedys jezdzil ze mna teraz juz ma jednak chlopak obowiazki.na miejsce pasazera przesiadla sie Maja choc bardziej jej odpowiada lezenie na rolecie w bagazniku.jakos nie zaobserwowalem aby byla roznica w miejscu gdzie maja byc wazne aby micha byla pelna i znajoma twarz w poblizu.
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Postprzez marafa » 10 cze 2009, o 06:53

A samolot bo troche latam. I pracuje w wakacje jako instruktor i jestem na wodzie kilkaa godzin co wtedy moge zrobic z takim szopem czy wtedy moze spedzic czas w jakims boxie w chłodnym miejscu czy cos??
marafa

Postprzez marcin3450 » 10 cze 2009, o 07:06

z samolotem nie wiem jak szopy jesli chodzi zas o wode lubia sie pluskac ale dla ich bezpieczenstwa lepiej je zamknac w boksie jesli sie chce samemu poplywac
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Postprzez marafa » 10 cze 2009, o 16:05

i taka gapa nie bedzie miała problemu żeby posiedzieć trochę w takim boxie bo jednak różni są ludzie i nie każdy lubi jak mu jakiś mały gamoń psoci :)
marafa

Postprzez kokos27 » 10 cze 2009, o 19:01

z mojego doświadczenia wynika ze szopy są terytorialne więc podróżne i owszem ale i tak dom najważniejszy.szopy nie czuja się na obczyźnie zbyt dobrze ale niema z nimi większych problemów jeżeli mają wszędzie odpowiednio dużo miejsca do polatania
kokos27
Hodowca/skarbnik
Hodowca/skarbnik

Powrót do Przed kupnem