Tosia też uwielbia jajecznicę dałam jej przed chwilą ugotowane jajko, ale nie zainteresowało jej, za to Rysia bardzo uwielbia suchą karmę naszych kotów, psiej nie chce jeść-kupowaliśmy już przeróżne, no i biszkopty Rysiu (kot) tylko czai się na okruszki bo Rysiu taki zazdrośnik jest, że chce wszystko to, co Tosia, nawet kaszkę pił i psią karmę wcinał
Szopom nie wolno jeść kociej karmy. Jest dla nich za tłusta. Jeżeli będziecie jej na to pozwalać - szybko będziecie zmuszeni się z nią pożegnać. Należy przestawić ją na jakąkolwiek psią karmę i nie ma " że nie!". Nie macie wyjścia. Powodzenia
my jak zmienialiśmy zenkowi karme z puriny na royal canin i nie chciał jeść to mu mieszaliśmy przez jakis czas, najpierw po troszku dosypywaliśmy nowej do starej potem pół na pół aż całkiem przesliśmy na tą karmę którą chcieliśmy mu dawać
Kilka niezależnych osób nam poleciło... Teraz Zenek zajada się nią, a przy okazji widzimy po nim że nie wyszło mu to na złe Grunt że nie tyje, nie "uzależnia" się, i nie ma problemów ze zdrowiem. A dobry banan czy jajeczniczka dalej nie są złe (pomijam oczywiście ciasteczka, orzeszki, czekoladę i wszystko co słodkie - za co życie odda )
przyznam że Gabrysia rośnie i tyje w oczach to prawda ma zaledwie pół roku a waży prawie 6 kg Jeśli zmiana karmy ma to zmienić to bardzo proszę mi napisać jaki to ma być royal.Z góry dziękuje
Nie mam możliwości odseparowania kotów od Tosi, żeby nie jadły tej samej karmy. Nasza weterynarz mówi, że karmę dla kotów sterylizowanych może jeść, bo jest lżejsza. Tosia ma niecałe pół roku a waży teraz 4,300 Oprócz puriny dla kotów sterylizowanych, Tosia podjada frolic, uwielbia też jajecznicę i biszkopty, żadnych owoców ani warzyw nie chce jeść, jedynie chipsy bananowe.
Pianko purina jest dobrą karmą i spokojnie możesz ją podawać swojemu szopenkowi. Royal Canin też jest dobrą karmą, ale dużo droższą i moim zdaniem trochę przereklamowaną. Jest jeszcze taka karma, jak Profilum, też bardzo dobra, a cenowo pomiędzy puriną a royalem.