Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

SZOP DEMOLUJE MIESZKANIE! POMOCY!

Kupiłeś już szopa i nie wiesz co dalej?

SZOP DEMOLUJE MIESZKANIE! POMOCY!

Postprzez martusia214 » 13 sty 2012, o 18:22

1,5 miesiąca temu kupiłam szopa. Miał mieć 4,5 miesiąca w chwili zakupu, tak więc teraz powinien mieć ok 0,5 roku. Przez pierwszy miesąc było znośnie- podarł kilka moich ulubionych sukienek. Po zobaczeniu mojej reakcji- byłam roztelepana i płakałam przestał włazić dpo szafy co rozwiązał problem. Kilka dni temu pojechałam z nim do rodziców i zobaczył tam mała miesięczną suczkę pekińczyka. Od razu zauważył ze to dziewczyna i zaczął na nią wchodzić jakby chciał ją pokryć. Oczywiście piesek został zabrany ale mój szop od tej pory szaleje. Przewrócił na podłogę regał wysokości prawie 2 m i stłukł porcelanę znajdującą się na nim warta 2000 zł. Biega jak szalony, jakby miał adhd ze zdwojoną siłą. Włazi gdzie się da, gryzie tak dotkliwie że mój mąż przechodzi właśnie przez wymianę paznokcia u dłoni a ja mam ręce jakbym żyły sobie podcinała, zwierzak jest nie do poznania. Uspokaja się tylko wieczorem gdzie jak zwykle w łóżku układa się ze mną do snu. Podejrzewam ze zostałam oszukana. Czy możliwe że taki młody szop wszedł w okres rui?? Pomocy!! Nie pomaga pstryczek w nos i zamykanie na 5-10 min. Nie wiem co robić. Bardzo go kocham i za nic w świecie nie chce oddać chociaż mąż już od 2 tygodni kłóci się ze mną ze powinnam to zrobić. Proszę pomóżcie, może go wysterylizować?
martusia214
Świeżak
Świeżak

Re: SZOP DEMOLUJE MIESZKANIE! POMOCY!

Postprzez agnieszka_005 » 16 sty 2012, o 09:28

szopy przeważanie kupuje się na przełomie wiosny / poczatek lata, wydaje mi się, że szopek może mieć trszokę więcej niz pół roku....
kupując go w okresie jesieni zaryzykowałaś .....
szopki to energiczne i ciekawskie zwierzaki .... wiec jeśli ma ochotę wejść na regał to tam wejdzie....
sterylizacja napewno pomoże ale efekty będą za jakis czas .....
mam szopena już prawie dwa lata - rok temu miał zabieg, widzę że jest inny, że się zmienia, jednak czasami włazi tam gdzie mu nie wolno, gryzie i tak dalej ....
musicie być wyrozumiali dla niego i dla siebie, przed Wami trudny okres , życzę powodzenia !
pozdr
Aga
agnieszka_005
Początkujący
Początkujący

Postprzez martusia214 » 24 sty 2012, o 19:18

Dzięki Aga, mam nadzieję ze sobie poradzimy. Tez mi się wydaje ze Diegus ma więcej niż pół roku. Masturbuje się kilka razy dziennie i gwałci zabawki i koszulki męża. A wydaje mi się że półroczne zwierze nie powinno robić takich rzeczy :/
martusia214
Świeżak
Świeżak

Postprzez Dotka323 » 30 sty 2012, o 08:16

Dlaczego nie powinno? :) Jest nastolatkiem musi jakoś odreagować napięcie i stres z tym związany:) A tak na poważnie to ja na początku też miałam kiepski okres z moim Szoperem. Do tej pory jak się bawimy to gryzie i drapie. U mnie bardzo pomogło to że mam mądrego psa który spacyfikował Szopiego księcia :) Można powiedzieć że bardzo się go słucha. Także żyje sobie z owczarkiem niemieckim :p Mój narzeczony ma szczeniaka buldoga angielskiego -> jak gdzieś lecimy z nimi to raczej zajmują się sobą bo jak to się mówi w kupie raźniej :) Na początku gdy młody miał 4 mies zbił moje ogromne lustro szlag mnie po prostu trafił. To zwierzę uczy cierpliwości ja mu za to bardzo dziękuję bo od kąd go mam mniej przejmuję się pierdołami . Także Marto więcej optymizmu i wyrozumiałości :)
Dotka323
Świeżak
Świeżak

Powrót do Pierwsze kroki