Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

Puk puk czy mozna?

Przywitaj się z innymi użytkownikami

Puk puk czy mozna?

Postprzez Istotka » 4 sie 2010, o 22:26

Witam
Odwiedzam Was gdyż chciała bym jak najwięcej dowiedzieć się na temat Szopów mysle ze przyjdzie czas kiedy kupie właśnie to słodkie zwierzątko.
Mam nadzieje ze pozwolicie ze troszeczke zostane u Was i dowiem się więcej jakie niespodzianki czekają mnie przy wychowaniu takiego maleństwa.
Mieszkam w Niemczech i tu mam pytanie czy w Niemczech można chodowac Szopy w domu? Kiedyś mieszkałam w Norwegii i tam wszystkie plaży i gady są zabronione wiec kupując Szopa nie chciała bym jakiś niespodzianek.Wiecie coś na ten temat?
Istotka
Świeżak
Świeżak

Re: Puk puk czy mozna?

Postprzez marcin3450 » 5 sie 2010, o 09:01

Witam kolejną urzytkowniczke Szopowego forum,mozesz tu byc ile chcesz :D
Zaś co do trzymania szopenów w domu w niemczech jest to całkowicie legalne jak pies czy kot-zdziwiłabys sie ile osób ma w niemczech szopena jako domowego pupila.
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Re: Puk puk czy mozna?

Postprzez Istotka » 5 sie 2010, o 18:58

Dziękuje za przywitanie i odpowiedz.
W Niemczech mieszkam dopiero 2 lata jak do tej pory nie widziałam nikogo z Szopkiem ale poszukam na necie.
Ja mam pieska kundelka ponad 12-letniego którego mam od szczeniaka i Fretke która ma 6 lat ja zaś ja mam od 5-ciu.Oprócz zwierzaków mam 2 córeczki 15latke i 4 latke.Wiec mam w domu wesoło :roll:
Zdaje sobie sprawe ze moje pupilki nie są już najmłodsze i jeżeli (odpukałam) jednego by zabrakło to właśnie będzie miejsce dla Szopka.
No ale jak na razie mam nadzieje ze tak się nie stanie i moje zwierzątka będą jak najdłużej cieszyć się dobrym zdrowiem.Pozdrawiam
Istotka
Świeżak
Świeżak

Powrót do Przywitaj się