Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

uparty maciek

Kupiłeś szopa? Pochwal się nam!

uparty maciek

Postprzez marcin3450 » 6 sty 2009, o 07:39

niedawno dostalismy w prezencie szopa ma jakies 8 miesiecy ,byl zabrany ze stada w ktorym byl samcem Alfa bardzo trudne bylo jego udomawianie(do glaskania,drapania itp)ale lody przelamane.jedynym problemem jaki jest do przelamania to kuwetowanie nie pomaga proszenie glaskanie nawet mala lapowka(rodzynki suszone sliwki) zawsze robi po swojemu obok kuwety choc ta jest niska i duza(wsadzalem do niej rozne zwirki, piasek ,gazete nawet pieluche ktora wytarlem jego mocz obok kuwety -on nadal swoje.POMOCY!!!!!!!!!.
jesli chodzi o dzieci to wieksza sztame trzyma z corka niz ze mna na mnie parska choc i niekiedy przychodzi ale do corki przyjdzie z byle powodu i zaczyna ja iskac po wlosach jakby co tam miala miec -iscie jak malpy gdy chca zawrzec nowe przyjaznie.
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Re: uparty maciek

Postprzez xebyte » 6 sty 2009, o 18:20

WItam pierwszego aktywnego użytkownika forum :)

Co do kuwetowania - może szop nie wie do czego kuweta służy? Jeśli widzisz, że szop jest w pozycji 'do załatwiania się' przenieś go do niej. W kuwecie powinno znajdować się coś co pomoże mu zrozumieć co ma tam zrobić (jego odchody, zapach moczu). Co do łapówek - te mogą dać efekt odwrotny - szop może myśleć, że jest nagradzany za nie robienie do kuwety. Znacznie lepiej się sprawdzają nagrody - smakołyki w zamian za coś, co chcemy żeby robił. Trzeba czasu i wytrwałości - trzymam kciuki.
xebyte
Administrator
Administrator

Postprzez marcin3450 » 11 sty 2009, o 13:10

wszystko by bylo latwo i pieknie gdyby dal sie wziasc w rece bo cos mu sie to nie podoba od razy probuje sie wydostac i isc swoimi sciezkami.narazie robi postepy 2 razy do kuwety 1 raz pod kaloryferalbo gdzie indziej ale to dopiero po spryskaniu mieszkania tym odstraszaczem do psow .wczoraj wreszcie zalozylem mu z kolega szelki aby moc z nim wyjsc zeby sie przez dzien zmeczyl a w nocy zeby spal.jako tak to bardziej lubi corke i zone niz mnie bo wie ze ze mna dostanie zadyszki bo mu nie popuszcze ale tak to nawet kolezenski i do zabawy i do glaskania
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Postprzez xebyte » 30 mar 2009, o 16:52

I jak idą postępy z udomawianiem szopa? :)
xebyte
Administrator
Administrator

Postprzez marcin3450 » 12 kwi 2009, o 18:42

przepraszam za dluzsza nieobecnosc na forum ale jakos tak wyszło. postepy z udomawianiem szopa wyszły bardzo pomyslnie wbrew opini ze powinno sie brac takiego małego.maciek miał juz pare miesiecy jak go wziolem do domu zas w stadzie miał zagwarantowana pozycje dominatora co musiałem zmienic i wytłumaczyc ze to ja teraz jestem ten nunber one.powiem ze doszło miedzy nami troche do rekoczynow ale nic na sile one bardzo potrzebuja czasu jak gdzies chcial isc to go za kite i spowrotem bo do niego mowilem wiec nie mogł tak lekcewarzyc pana.teraz Maciek spowaznial załozył rodzine i jest w szoku ze doczekal sie tak licznego potomstwa.ulubionym jego smakołykiem sa daktyle juz mu nie pasuja rodzynki zaś szopka uwielbia wszystko co wedzone
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Postprzez siulka » 23 maja 2009, o 10:55

marcin3450 napisał(a):przepraszam za dluzsza nieobecnosc na forum ale jakos tak wyszło. postepy z udomawianiem szopa wyszły bardzo pomyslnie wbrew opini ze powinno sie brac takiego małego.maciek miał juz pare miesiecy jak go wziolem do domu zas w stadzie miał zagwarantowana pozycje dominatora co musiałem zmienic i wytłumaczyc ze to ja teraz jestem ten nunber one.powiem ze doszło miedzy nami troche do rekoczynow ale nic na sile one bardzo potrzebuja czasu jak gdzies chcial isc to go za kite i spowrotem bo do niego mowilem wiec nie mogł tak lekcewarzyc pana.teraz Maciek spowaznial załozył rodzine i jest w szoku ze doczekal sie tak licznego potomstwa.ulubionym jego smakołykiem sa daktyle juz mu nie pasuja rodzynki zaś szopka uwielbia wszystko co wedzone

Witam. mam parkę dorosłych szopów, niestety potomstwa nie ma. Słyszałam, że oswojone szopy tracą instynkt rozrodczy.Napisz proszę co wiesz o ich rozmnażaniu.
siulka

Postprzez marcin3450 » 23 maja 2009, o 12:51

szopersy maja ruje w lutym- marcu młode rodza sie wiosna samica odchowuje je przez pare tygodni zazwyczaj 5 bo pozniej jada do nowych domkow aby dały sie udomowic.teraz sa jeszcze karmione mleczkiem.maciek wrocił do swojego zoneksa choc przybała mu jeszcze jedna zoncia-cnotliwa z czego jest zadowolony i robi konskie zaloty chciałem go wziasc spowrotem do domu ale mi zona nie pozwoliła(ona zawsze ma racje :-) )powiedziala a co bys zrobił jakby ktos cie zabral odemnie jak juz razem jestesmy.jesli masz problemy ze swoja samica przywiez ja do macka on z pewnoscia jej wytłumaczy o co w tym chodzi nie bedzie musiala chciec.prawdopodobnie moze sa zbyt oswojone ale w to watpie proponuje aby głos zabrał w tej dyskusji takze kokos27 miał oswojonego szopka ktorego zacząl ptaszek prowadzic w poszukiwaniu szopicy i... :( .... kokos27 odezwij sie
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Postprzez kokos27 » 23 maja 2009, o 16:36

witam.szopy nigdy nie traca instynktu rozrodczego.mielismy szopa willusia miał ok roku i nigdt nie widział aninie czuł samicy a jak przyszła wiosna to dał noge i niestety skonczyło sie to tragedia bo został zastrzelony u kogos na posesji ok 8 kilometrów od domu.masz dwie opcje albo jeden z szopów jest wykastrowany albo masz homo to tez sie zdarza.my mamy psa 8 letniego i nigdy nie poczół co to zew natury.
kokos27
Hodowca/skarbnik
Hodowca/skarbnik

Postprzez marcin3450 » 24 maja 2009, o 12:19

tak jeszcze mysle ze moze masz pare ale nie koniecznie samca i samice bo juz sie z takim przypadkiem spotkalem kobieta chciała pare a pewien gosc wysłał jej dwa samce TEZ PARA DWIE SZTUKI.
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Postprzez Volves » 24 maja 2009, o 12:47

ja uważam że powinnaś im zorganizować kolacje przy świecach :D
Obrazek
Volves
Obeznany
Obeznany

Następna strona