Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

Wizyta przed kupnem

Masz wątpliwości co do kupna szopa?

Wizyta przed kupnem

Postprzez dawidm » 1 lis 2009, o 02:11

Witam. Pod wpływem własnych przemyśleń jak i lektury chciałbym w przyszłości nabyć szopa. Obecnie pracuję od 8-16, a mieszkam sam, więc ciężko pewnie byłoby go wychowywać, jednak chciałbym złożyć wizytę w jakiejś hodowli i porozmawiać o tym z osobą, która ma doświadczenie w wychowywaniu szopa jak i zobaczyć go na żywo:) Czy moglibyście powiedzieć co nieco o hodowlach w województwie mazowieckim(albo małopolskim), gdzie mógłbym się wybrać? Najbardziej pasowałoby mi Mazowieckie, ale jeśli nie będzie, to mogę się wybrać w zasadzie w każde miejsce w Polsce.
dawidm
Świeżak
Świeżak

Re: Wizyta przed kupnem

Postprzez kokos27 » 1 lis 2009, o 08:23

Pogadaj z Marcinem. No chyba ze mój willi się spisze to na wiosnę w warszawie będą.
kokos27
Hodowca/skarbnik
Hodowca/skarbnik

Postprzez marcin3450 » 1 lis 2009, o 17:34

Bądzmy dobrej myśli jak tylko klejnoty są to z resztą ptaszka Miśka da sobie rade no chyba że całkiem Willer zastrajkuje to wujek Kali pomoże
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Postprzez Kiwi » 5 kwi 2011, o 12:30

Witam! Poszukuję posiadacza szopa w Łodzi i okolicach, coby zobaczyć jak taki szop funkcjonuje, jak się może zachowywać, i nade wszystko, czy przypadkiem nie mam uczulenia na futrzaka. Wiem, że gdzieś jest post, że nie uczulają, ale wolę być pewna przed ewentualnym kupnem. Nie chciałabym znaleźć się w sytuacji kiedy wzięłabym szopa a po tygodniu musiałabym go oddać z powodu alergii...:( Nie żeby zaraz wpraszać się komuś do domu, ale spotkać się z szopem na spacerze, co by go na chwilę do twarzy przytulić i określić stopień alergii lub jej brak :). Pozdrawiam
Kiwi
Początkujący
Początkujący

Postprzez Milli » 5 kwi 2011, o 17:56

Kiwi zapraszam do siebie, jeśli oczywiście nie wystraszy Cię burdelik i niemały syf jaki szopunie robią wokół siebie ;) :lol: :lol: już tak z nimi jest. Ja mieszkam bliżej Poddębic. Jest także 2km koło Poddębic tak zwane ZOO Borysew (może robię niepotrzebną reklamę facetowi, jednak przestrzegam przed zamiarem kupna u niego młodych. Sama kiedyś planowałam, nie dosyć że człowiek cwaniakował, chciał nieźle ze mnie zedrzeć kasy, to jak się później okazało oferował mi szopa z łapanki ponad półrocznego, a kłamał w oczy iż to dwumiesięczny. W ogóle złe opinie o tym człowieku chodzą ale wybrać się jako do Zoo przecież można) Dodam, że przed kupnem uszatka śledziłam wszystkie możliwe informacje w necie i nie tylko. Kiwi, pierwsze co zrobiłam to wybrałam się do Zoo w Łodzi zobaczyć właśnie jak wygląda szop w rzeczywistości. I się w nim zakochałam :D ;) :D Jednak jedynie Kto mi najbardziej pomógł to Marcin ;) Sorry Marcin bo teraz tłumy Cię będą oblegać i nagabywać, no ale cóż piszę jak było :D :D :D
Milli
Moderator
Moderator

Postprzez myszowa » 10 kwi 2011, o 17:44

Milli, możemy się przed Wielkanocą umówić? Będe w Łodzi w tym okresie. Juz tyyyyle razy sie wpraszałam :D
myszowa
Początkujący
Początkujący

Postprzez Milli » 10 kwi 2011, o 19:07

Myszowa ok, nie wiem czy akurat do świąt mi przejdzie. Głupio mi pisać to tu na forum wszystkich, ale uprzedziłam też Kiwi i Tobie też to mówię. Wiesz, mam bardzo przykre dolegliwości ciążowe. Haftuję i naprawdę ogólnie fatalnie się teraz czuję. Nie wiem jak długo to potrawa, ale wolałabym nie przyjmować teraz gości. Nie gniewaj się, proszę o wyrozumiałość. Jak będę czuła się lepiej to nie ma sprawy, sama się odezwę. Najlepiej gdybyś podała mi na PW nr tel. tak najszybciej się skontaktuję. Sorki wszystkich, że tak prywatnie ale wolę by każdy wiedział niż się teraz napalał, a ja musiałabym załóżmy odwołać.. i później takie rozczarowanie. A wiem, jak sama swego czasu z utęsknieniem czekałam na kontakt z szopusiem.
Milli
Moderator
Moderator

Powrót do Przed kupnem