Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

Zęby i pazurki - czyli zabójcza broń I i II

Kupiłeś już szopa i nie wiesz co dalej?

Re: Zęby i pazurki - czyli zabójcza broń I i II

Postprzez agnieszka_005 » 19 lip 2010, o 19:32

Zorro zasypia około 22-23 przeważnie budzi się ok. 2 w nocy i później to zależy jak mąż ma drugą zmianę to śpi tak do 6-7 druga opcja jest gorsza jak mąż wstaje na pierwsza zmianę czyli po 4 to mówiąc delikatnie mam przesrane!! zasypiam na chwilę i budzę się bo mały łazi po mnie wiec jak wstaje do pracy na 8 to jestem padnięta no ale cóż i tak jest kochany ;) Czasami ładnie śpi w nocy ale to rzadkość .....
agnieszka_005
Początkujący
Początkujący

Postprzez Prudence i Digital » 19 lip 2010, o 20:45

Wasze kochane szopiątka są jeszcze młodziutkie i potrzebują więcej snu. Z czasem będą spać mniej, ale też będą musiały się bardziej przyzwyczaić do Waszego trybu życia, co będzie dla nich bardzo trudne. Zenek przeciętnie zasypia koło 4.00 rano tylko po to, by o 7.00 wstać z nami i dać godzinnego "czadu". Co robi w domu jak nas nie ma - strach się bać :twisted: :lol: :twisted: :lol:
Prudence i Digital

Postprzez Iwona » 21 lip 2010, o 17:50

Tosia śpi już coraz mniej, a jak już śpi, to zazwyczaj w dzień :? w nocy to zazwyczaj max 3h. A Zenek jak zostaje sam w domu, to jest gdzieś zamykany, czy chodzi sobie po całym mieszkaniu?
Iwona
Obeznany
Obeznany

Postprzez Prudence i Digital » 21 lip 2010, o 19:30

Chodzi tylko po sypialni, w której jest zamykany na klucz (skurczybyk opanował zasadę działania klamki do perfekcji). A w sypialni poniżej pułapu 1m nie ma nic :) Tzn nie że nie ma nic - są ściany, o nich nie zapomniał :D :D W zeszłym tygodniu poszło 0,25kg gipsu szpachlowego :evil:
Prudence i Digital

Postprzez marcin3450 » 22 lip 2010, o 19:54

Prudence i Digital napisał(a): Tzn nie że nie ma nic - są ściany, o nich nie zapomniał :D :D W zeszłym tygodniu poszło 0,25kg gipsu szpachlowego :evil:

Wielki szacun dla Zenka macie BUDOWLAŃCA na EURO napewno bedą na czas stadiony jak nawet szopy sie zabiorą za robote tylko je w odpowiednie miejsce oddelegowac :lol: :lol: :lol: :lol:
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Postprzez Iwona » 28 lip 2010, o 19:55

Tośka póki co, chodzi luzem. Trudno byłoby nam ją gdziekolwiek zamknąć, bo po pierwsze są jeszcze koty i dostałaby wścieklizny słysząc, że one sobie gdzieś tam chodzą a ona nie może, a po drugie mamy małe mieszkanie, no i fizycznie nie ma gdzie jej zamknąć, no i trzecie nie mamy żadnych drzwi zamykanych na klucz :) Na chwilę obecną jedyne straty to ziemia wykopana z kwiatów, zbita doniczka i zjedzone waciki :D
Iwona
Obeznany
Obeznany

Postprzez Prudence i Digital » 29 lip 2010, o 18:01

Iwona napisał(a):...Na chwilę obecną jedyne straty...

:twisted: jeszcze się rozkręci :twisted:
Prudence i Digital

Postprzez Iwona » 1 sie 2010, o 09:50

powiem wam, że jak nas w domu nie ma, to Tośka śpi pod szafką rtv ;) największe szkody są w nocy, wtedy mała buszuje gdzie się da :lol: aż boję się pomyśleć, co będzie dalej :o
Iwona
Obeznany
Obeznany

Postprzez Gladius » 1 mar 2011, o 09:29

Jesteśmy tu nowi i w sumie to nie mamy żadnego doświadczenia jeżeli chudzi o szopy :cry: myślę jednak że to się niedługo zmieni
ale wpadł mi taki pomysł do głowy jak go zająć trochę zapożyczony od psich spraw .
Jest coś takiego jak kula smakula są ich różne rodzaje mniejsze większe ja widziałem ostatnio taką w kakadu kształcie bańki wstańki z jednym małym otworem wielkości 5 groszy w kształcie gwiazdki jest dosyć ciężka i sprawia wrażenie wytrzymałej :roll:
napchać mu tam jakiś smakołyków tylko takich żeby za szybko nie wyjął :twisted: i może podziała :D
Gladius
Świeżak
Świeżak

Postprzez Prudence i Digital » 1 mar 2011, o 17:54

No właśnie - szybko nie wyjął - chyba nie wiesz co piszesz :D:D Rozpracuje w ciągu 5 sekund i jeszcze rozbierze na drobne części :p
Prudence i Digital

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierwsze kroki